Крводарителска акција

На 31.03.2016 година во нашето училиште се одржа Крводарителска акција на која учествуваа голем број ученици и наставници. Традиционално најмалку двапати во годината  учениците и наставниците ја покажуваат својата хуманост на дело, дарувајќи ја најскапоцената течност за сите оние на кој им е неопходна. Голем број од учениците кои наполнувајќи 18 години прв пат даруваат крв, понатаму стануваат редовни крводарители , а со тоа и  похумани и поодговорни луѓе.

6421369 orig
« 1 of 7 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *