Патронат 2016

Во чест на патронот на нашето училиште народниот револуционер Никола Нехтенин,а по повод одбележувањето на Патрониот празник на училиштето пред бистата на Никола Нехтенин во дворот нашето училиште на 20 мај 2016 се одржа пригодна програма.Со рецитал од родољубива поезија и пригоден текст за  Коле Нехтенин, како и со букети свежо цвеќе уште еднаш се  потсетивме за делото на овој наш борец и му оддадовме почит за  херојски даруваниот живот на олтарот на татковината. Кон ова чествување се приклучија и претставниците на боречката организација, како и претставници од локалната самоуправа.

DSC09396
« 1 of 4 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *