НАУЧЕТЕ НЕШТО ПОВЕЌЕ

Дали сте заинтересирани за изучување на некој програмски јазик или креирање на Android или iOS апликации? Ако сте тогаш ви препорачуваме да го погледнете YouTube каналот thenewboston на кој ќе најдете туторијали за C, C++, JavaScript и ред други програмски јазици, како и за game development. Линкот кој води до каналот е следниот:
https://www.youtube.com/user/thenewboston/featured
 
Научете да програмирате со помош на интерактивните курсеви на Codecademy.
https://www.codecademy.com/
 
Khan Acadamy е одлична страна за изучување на различни предмети. Овде ќе најдете видео лекции од областа на математиката, биологијата, хемијата, медицината, електроинженерството, криптографија, програмирањето, информатичката технологија итн.
– https://www.khanacademy.org/