Литературен награден конкурс за песна и краток расказ

На 30.04.2014 година се одржа доделувањето на награди на учесниците на МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС  ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ на тема „КНИГАТА Е ИЗВОР НА СИТЕ МУДРОСТИ“ распишан од страна на Национална установа –Универзитетска Библиотека „Гоцe Делчев“, Штип по повод  23 април – Светскиот ден на книгата и авторското право.

Во категоријата за возрасни добитник на ПРВО место е ученичка од нашето училиште, Маја Николовска I година  под менторство на проф. Сузана Арсова.

Во истата категорија добитник на ТРЕТО место е исто така ученик од нашето училиште, Александар Насев I година под менторство на проф Сузана Арсова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *