ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ

  • На Сатурн и Јупитер врнат дијаманти.
  • Познатата мелодија која ја слушаме при стартирањето на Windows оперативниот систем е компонирана со помош на Mac.
  • Леонардо да Винчи прв објаснил зошто небото е сино.
  • Постојат 3D принтери кои принтаат храна. Принтерот “Foodini” може да принта пици, сендвичи, чоколади итн. притоа користејќи свежи состојки.
  • APPLE LISA бил првиот комерцијален компјутер со графички интерфејс и глувче.
  • Во меморија од еден петабајт (1 Petabyte) може да се меморира видео во HD снимка со должина од 13.3 години.
  • Секој ден се додаваат нови 500 апликации на Windows Phone Store.