Честит 8 Март! – СОУ “Коле Нехтенин” – Штип

Се разбира, за мојата роза некој обичен минувач ќе мисли дека личи на Вас, но таа е единствената и позначајна од сите вас, зашто неа јас ја полевав со вода, зашто јас ја заштитував со стаклено ѕвоно, зашто ја заштитував со параван, зашто заради неа ги убив гасениците, зашто ја слушав како се жали и како се фали, па дури напати и како молчи, зашто тоа е мојата роза и еве сега ќе Ви ја кажам мојата тајна. Многу е едноставна:”Човек гледа добро само со срцето. Најсуштественото е невидливо за очите!”

(Извадок од “Малиот принц”)

Честит 8 Март!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *