Честит 24 мај, Ден на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј!

Нека ни е честит и вековит 24Maj Денот и споменот на сесловенските просветители светите браќа Кирил и Методиј!

,,Зар не паѓа дожд од Бога на сите подеднакво? Или Сонцето не свети за сите, исто така? Зар не го дишеме воздухот сите еднакво? Како тогаш не се срамите да признаете само три јазика, а за сите други народи и племиња сакате да бидат слепи и глуви?”

Честит празник!

Нема опис за фотографијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *