Учество на литературен конкурс за награда “Љупчо и Тошо Арсови”

Од литературниот конкурс за наградата ,,Љупчо и Тошо Арсови” на кој учество зедоа ученици од основно и средно образование од Општина Штип, учествуваше ученичка од нашето училиште.

Ученичката Сара Тошева од III 3 клас, под менторство на проф. Данче Тошева, доби награда во категоријата творби за Револуционерното дело на Тошо Арсов и борбената историја.

Им честитаме на ученичката и менторката и им благодариме за придонесот во развојот на историјата, револуционерната борба и култура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *