Ученик од нашето училиште – дел од професионална трка во елитна категорија!

Филип Пандазиев, штипско момче, учествува на велосипедиски трки и надвор од Македонија

СЕ НАЈДЕ ВО КАТЕГОРИЈАТА НА СВЕТСКАТА ЕЛИТА ! ВИКЕНДОВ познатиот штипски велосипедист Филип Пандазиев, ученик во 4 клас во средното електро-техничко училиште во Штип, Никола Нехтенин учествуваше во трката во Хрватска “GRAND FONDO ISTRA WORD SERIES “ и во конкуренција на 700 натпреварувачи од 25 држави го освои 67 место,. Трката во должина од 120 километри имаше и висинска разлика од 2ооо километри . Филип Пандаџиев ја мина оваа релација за 3 часа и 45 минути.. Ова не му е прва професионална трка во елитната категорија. Филип Пандазиев најави и учествва и на други трки во елитната категорија, во која се натпреварува, со најдобрите светски велосипедисти. Му посакуваме и натаму успешнми резултати. на Филип Пандазиев од Штип

Браво Филип!

Ти посакуваме уште многу успешни трки!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *