Тридневен Bootcamp – UPSHIFT циклус “Дигитализација”

Учениците од нашето училиште Мартин Зарков, Ангелчо Манов, Драгана Саздова, Памела Ордева и Неџат Хусеин заедно со професорот Владо Арсов минатата недела учествуваа на тридневниот Bootcamp за финалисти како дел од UPSHIFT циклус “Дигитализација” спроведуван од граѓанската организација ЛЕАД кој се одржа во хотел “Дрим” во Струга. Таму тие ја разработуваа својата идеја за дигитална иновација, имаа можност да работат со ментори, да се вмрежат со нивни врсници од други градови и да ја претстават идејата пред луѓе кои се дел од бизнис секторот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *