Светски ден на поезијата, 100 години од раѓање на Ацо Шопов

21 Март – Светски ден на поезијата и годината во која славиме 100 години од раѓањето на нашиот роднокраен поет Ацо Шопов.

Во негова чест, при организација на НУ-УБиблиотека ,,Гоце Делчев”- Штип, беше претставено и нашето училиште.

На настанот ученичките: Марија Димитриевска од I-3 клас, под менторство на проф. Силвана А. Иванова и Михаела Ѓеоргиева од III-5 клас, под менторство на проф. Данче Тошева учествуваа на овогодинешната манифестација посветена во негова чест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *