Саем на книга

Најголемата културна манифестација во Република Македонија “Саем на книгата”, оваа година одбележува јубилеј, триесет години постоење, под мотото “30 години читаме со задоволство”.
Учениците и наставниците од СОУ”Коле Нехтенин”-Штип и оваа година масовно го посетија “Саемот на книгата”, и имаа прилика да ги одберат и купат за себе своите омилени книги.
Традицијата на читање и купување книги треба и мора да трае, затоа што подразбира создавање трајни вредности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *