Регионален натпревар за стручни предмети!

На 25.3.2023 во СОУ ,,Ѓорче Петров” во општина Крива Паланка се одржа регионален натпревар за стручни предмети, како прелиминарен дел од претстојниот државен натпревар во месец мај годинава. На регионалниот натпревар учество зедоа и наши ученици од електротехничката и машинската струка, а се натпреваруваа во повеќе категории на стручни предмети. Учениците кои освоија доволно поени и се квалификувани за Државен натпревар се:

– Борис Ристов III-5 клас, најдобар во својата конкуренција,

Ментори: Борис Крлански, Венцислав Панев, Атанас Крстовски;

– Борис Панев III-3 клас,

Ментори:

Александар Иванов, Зоран Поптомов, Александра Романова Тасевски;

– Андреј Камберов III-1 клас,

Ментори: Стојан Хаџи-Николов, Владо Арсов, Тони Максимовски;

Учениците Никола Максимов III-6,Трајче Ефремов III-6 клас, Бердан Сулејман III-5 клас, се директно квалификувани за државниот натпревар, според условите за конкурентност на предметите.

На учениците и менторите им честитаме и им посакуваме многу успех во понатамошните натпревари!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *