Работилница на тема “Слобода на говор и говор на омраза” – 27.10.2022

Денес 27.10.2022 година на Правниот факултет УГД Штип во соработка со Мисијата на ОБСЕ се одржа работилница на тема ,,Слобода на говор и говор на омраза”.

Цел на работилницата е да се обучат средношколците што е слобода на говор и кога истиот преминува во говор на омраза-како истите да се заштитат од тоа да бидат жртва или сторител на говор на омраза а посебно на социјалните мрежи.

Ученици од нашето училиште беа дел од обуката и работилницата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *