Проектна задача за државна матура

Кога знаењето и искуството на професорот ќе се спојат со ентузијазамот, иновативноста и жедта за знаење на ученикот се создава ваков производ од проектна задача за државна матура.

Ученикот Ѓорги Ласков под менторство на професорот Методи Симонов изработи Лед коцка направена од лед диоди распоредени во форма на коцка кои при нивно вклучување и светење формираат различни 3Д ефекти. Дали и ти, мил деветоодделенецу имаш желба за вакво постигнување на крајот од своето средно образование? Дали својата идна професионална определба ја гледаш во науката, електротехниката и технологијата?

Тогаш СОУ„Коле Нехтенин“е вистинското место каде твојата желба ќе биде исполнета, твојата замисла реализирана и твојот луциден дух ќе биде разбран. Дојдете и учете со најдобрите ОД НАЈДОБРИТЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *