Пријавување и запишување на ученици

Размислувам, значи постојам!Избирам средно стручно,значи ќе научам! Размисли и ТИ, и биди стручен и учен!❗️

ВАЖНО:Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со три пријавувања во месец јуни. Пријавувањето на учениците ќе се врши преку електронско аплицирање, преку линк до порталот за електронски услуги на Министерството за образование и наука https://e-uslugi.mon.gov.mk со специјална најава за средношколци преку сопствените кориснички сметки на Schools.mk.

May be an image of 14 people, people standing and text that says "средно општинско училиште "коле нехтенин' -штип конкурсни рокови за упис BO прва година BO учебната 2022/2023 година прво прилавуване 14 луни до 24.00 часот 15 луни до 15:00 часот второ прилавуване 21 луни до 24.00 часот 22 луни до 15:00 часот трето прилавуване 28 луни до 24.00 часот"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *