Показна вежба “Заштита и спасување од пожар”

На 14.12.2022 во училиштето беше реализирана показна вежба “Заштита и спасување од пожар″ и истата беше изведена по сите предвидени стандарди,навремена евакуација на учениците и целиот персонал во училиштето,симулација на повредени ученици на кои им беше пружена итна медицинска помош, и со целосна активност на ТПП, МВР, РЦУК,Брза помош,Црвен крст и АРСМ –гарнизон Штип.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *