Патронен празник на СОУ “Коле Нехтенин”

Во пресрет на 23 Мај – Патрониот празник на СОУ„Коле Нехтенин“ – Штип, денес пред бистата на Никола Симон Ѓорѓиев-Нехтенин во училишниот двор претставници од Сојузот на борци, општина Штип, политичките партии, училиштето, положија цвеќе и му оддадоа достојна почит.
Она што денешниот ден го прави посебен е промоцијата на Монографијата ,,За тогаш кога денес ќе биде некогаш’’ – 75 години низ времето СОУ ,,Коле Нехтенин’’ Штип”.
Во присуство на Градоначалникот на Општина Штип г.Иван Јорданов, гости од повеќе општински институции, наставниците и учениците, пензионирани наставници и сите останати, за значењето на Монографијата зборуваа в.д.директорката Јованка Шалева, проф.Елизабета Протогерова, стручниот соработник Сузана Л.Ефтимова, проф. Деспина Р.Делипетрова и рецензентите Милена Ристова Михајлова и Ана Витанова Рингачева, професорки од Филолошкиот факултет при УГД.
За да биде чествувањето на патрониот празник збогатено со многу активности, музички точки, рецитал, изложба, прогласување победници од литературен конкурс, благодарници на ученици кои со свои активности дале придонес во афирмација на училиштето се погрижија проф. Драгана Љуботенска, Данче Тошева Сузана Арсова.
Честит патронен празник!

Можно е да е слика од 5 луѓе, луѓе што стојат, надвор и споменик
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат, надвор и дрво
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат, надвор и дрво
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Можно е да е слика од 6 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Можно е да е слика од 5 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Можно е да е слика од 5 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе што стојат, надвор и дрво
Можно е да е слика од споменик, надвор и текст кој вели „горгиев HиKOJA нехтенин 1921- 1943“
Можно е да е слика од 5 луѓе, луѓе што стојат и внатре
Можно е да е слика од 9 луѓе, луѓе што стојат и текст кој вели „знаедки за европа и EBP знаеме повеке 3 коленехтенин A коле нехтенин штип“
Можно е да е слика од 8 луѓе, луѓе што стојат и внатре
Можно е да е слика од 8 луѓе, луѓе што стојат и внатре
Можно е да е слика од 12 луѓе, луѓе што стојат и текст кој вели „зндезки за европа и европс знаеме повеке за Î CpEлHOO коле HEXT штип“
Можно е да е слика од 14 луѓе и луѓе што стојат
Можно е да е слика од 7 луѓе, седнати луѓе и луѓе што стојат
Можно е да е слика од 8 луѓе и луѓе што стојат
Можно е да е слика од 8 луѓе, луѓе што стојат и внатре
Можно е да е слика од 8 луѓе, луѓе што стојат и внатре
Можно е да е слика од 11 луѓе, луѓе што стојат и внатре

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *