Нашето училиште со награди, домаќин на XLVI Регионален натпревар по математика!

Денес нашето училиште беше домаќин на XLVI Регионален натпревар по математика за учениците од средното образование, организиран од Сојузот на математичари на Македонија. Учество зедоа и наши ученици и се здобија со следниве награди:

Диплома

Марија Димитриeвска прва година – Втора награда

Ментор: Вилма Илиевскa

Пофалница

Борис Панев трета година

Ментор: Светлана Кавракова

Им посакуваме успех и на Државниот натпревар! 🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *