Меѓународен ден на Роми – награди за најдобрите ученици од Ромската етничка заедница

По повод Меѓународниот ден на Ромите 8 Април од страна на Општина Штип се доделени награди за најдобрите ученици од Ромската етничка заедница од основните и средните училишта во нашата општина и најдобрите студенти од Универзитетот ,,Гоце Делчев” Штип.

Од СОУ ,,Коле Нехтенин” наградата за најдобар ученик од ромската етничка заедница ја доби ученикот Јајов Џафер,ученик во III-4 клас во Електротехничка струка,образовен профил Електротехничар за компјутерска техника и автоматика.

Честитки за наградениот ученик!

Му посакуваме поглеми успеси во иднина!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *