Меѓународен ден на математиката!

Со одлука на УНЕСКО, од 2020 година денот на ПИ е прогласен за Меѓународен ден на математиката. Нека ни е среќен Денот математичари и почитувачи на математиката🍀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *