Меѓународен гастро фестивал Гастро Мак 2018

Учениците од СОУ “Коле Нехтенин” Штип учествуваа на 3-тиот Меѓународен гастро фестивал Гастро Мак 2018 кој се одржа во Струмица во периодот од 08.10.2018 до 12.10.2018.

Ученикот Дејан Горгиев учествуваше во дисциплината изготвување на мени, презентација на вино и правилен начин на послужување на вино- освои златен медал.
Ученикот Кирил Митев учествуваше во дисциплината за јадење на пилешко месо и освои златен медал.
Ученикот Раде Давитков учествуваше во подготовка на Паста и освои златен медал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *