Книжевно-музички перформанс “За љубовта, виното,поезијата”

Во историјата на книжевноста, љубовта се појавува како чест мотив за пишување.

Некои од најубавите книги се инспирирани токму од ова возвишено чувство. Во чест на Денот на љубителите на библиотеки, православниот празник”Св. Трифун” и католичкиот празник “Св. Валентин”, при организација на НУ – УБ ,,Гоце Делчев” – Штип, наши ученици учествуваа на Книжевно – музички перформанс ,,За љубовта, виното, поезијата…”Честит 14 Февруари!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *