Книжевно- музички перформанс во чест на родендените на Гоце Делчев и Тоше Проески

Во организација на НУ-УБ “Гоце Делчев” Штип, денес се одржа четвртиот по ред, Книжевно- музички перформанс во чест на родендените на Гоце Делчев и Тоше Проески. 
Ученичките Dijana KuzmanovaAdrijana SavevskaElena Vucevska, Stojanova Monika од СОУ”Коле Нехтенин” Штип, го збогатија овој настан со поетско читање на тема: “Што ако и смртта е само патување?!”
…..доколку навистина е така, тогаш, големите луѓе имаат само дата на раѓање!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *