Еразмус+ младинска размена “ Your life your choice “

Ученикот Христијан Јанков од III-3 клас имаше можност да биде дел од за него втора Еразмус+ младинска размена поддржана од Младинскиот борд во Штип.
“ Your life your choice “беше мојот втор Еразмус проект што се случи во Милков, Полска. Повторно сум многу благодарен на Youth on Board за прекрасната можност што ми ја дадоа и што бев дел од оваа моја втора младинска размена. Проектот се одржа во Милков, Полска, а имаше учесници од Романија, Унгарија и Полска. На овој проект се стекнав со различни вештини кои ќе останат со мене засекогаш. Главна тема на оваа размена беше здравиот начин на живот. Научив дека во некои случаи морам да верувам во мојот капацитет, да се соочам и да ги решам сите проблеми на кои наидував. И покрај тоа што ми беше доста непријатно и понекогаш фрустрирано, имав поголема самодоверба и знаев што да правам во иднина. Стекнав меѓународни и интеркултурни компетенции, како и културна свест. Справувањето со неколку култури може да ми помогне да бидам потолерантен и поразбирлив, а исто така и како да бидам отворен ум кон другите луѓе. Сè на сè, целото искуство беше незаборавно, од пробувањето јога за прв пат, истражувањето на различните градови во Полска и стекнувањето пријатели кои би можеле да траат цел живот.” – ни раскажа Христијан.
Им посакуваме меѓународни успеси на сите наши ученици.
Се гордееме со вас!
Проф. Драгана Љуботенска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *