Едукативен семинар на тема “Демократијата и Собранието”

На покана на Парламентарниот институт на Собранието , денес ученици од нашето училиште присуствуваа на едукативен семинар на тема „Демократијата и Собранието”, кој се одржа во Едукативниот центар на Парламентарниот институт, во зградата на Собранието на Републиката. Целта на семинарот е приближување на работата на Собранието до младата популација што ќе придонесе за развој на нивната свест за придобивките на демократијата и ќе ги поттикне и подготви за општествена и политичка критичност и вклученост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *