Државна спортска гимназијада – 2022

На 13.5.2022 год во општина Струмица се одржа традиционалната “Државна спортска гимназијада 2022.”
На овој масовен собир учествуваа многу ученици и училишта од државата.
Спортската екипа под менторство на проф. Антонио Киров освои III место во одбојка.
Горди сме на нашите ученици:
Давид Киров,
Филип Трајанов,
Реџеп Мустафов,
Александар Стојчев,
Трајче Барбареев,
Петар Пецовски,
Горан Тодосов,
Лука Благоевски,
Марио Моневски,
Васе Станојков,
Љупче Велевски и
Димитар Станојков.
Честитки за учениците и менторот и им благодариме за афирмацијата на нашето училиште!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *