Category: Uncategorized

 • Машински факултет при УГД Штип

  На 24.04.2019 пред учениците од завршните класови презентација одржа Машинскиот факултет при УГД Штип. Професорите Марија Чекеровска и Мишко Џидров дадоа целосен опис на студиските програми на овој факултет ,а...

 • „Сплотен град за нула глад“

  На 24.04.2019 повторно на дело со хуманитарната акција „Сплотен град за нула глад“.Заедно со волентерите на Црвениот Крст од Штип нашите ученици готвеа за социјално загрозените семејства од с.Козјак, с.Радање,...

 • Завршна екскурзија

  Учениците од трета година од сите струки во четиригодишно образование и учениците од втора година во тригодишно образование ги збогатија своите спомени со незаборавни денови поминати во Италија како резултат...

 • Прво место на МАССУМ 2019

  Прво место на МАССУМ 2019 за нашиот ученик Стефан Ефремов и неговиот ментор Лидија Кишишева. Во категоријата Интервју за работа на македонски јазик и во конкуренција на 22 училишта тој...

 • Образовно рандеву 2019

  И оваа година нашите ученици успешно се претставија на Образовното рандеву 2019 кое го организира Младинската асоцијација на средни стручни училишта на Македонија, а кое овојпат се одржа во СОУ...

 • Проект на УСАИД Меѓуетничка интеграција на младите во образованието

  Денес во нашето училиште по 7-ми пат беше одржана успешна работилница со актерите Горан и Кети Илиќ, во рамките на проектот на УСАИД Меѓуетничка интеграција на младите во образованието. Во...

 • Сплотен град за НУЛА ГЛАД

  Денес нашите ученици повторно беа активни во проектот „Сплотен град за НУЛА ГЛАД“ кој го реализира Црвениот Крст на Штип ,а на кој се приклучи и Здружението на пензионери од...